Prečo som prešiel z Go na PHP pre moje webové stránky

Vždy som sa rád venoval programovaniu a tvorbe webových stránok. Za tie roky som vyskúšal rôzne technológie a jazyky, od PHP cez Symfony až po Go. Každý z nich má svoje vlastné silné a slabé stránky, a preto som vždy hľadal ten najvhodnejší pre moje potreby.

Nedávno som sa pustil do prerábky mojich webových stránok už po štvrtýkrát. Prvýkrát som ich postavil v čistom PHP bez frameworku, potom som prešiel na Symfony a neskôr som sa rozhodol pre Go. Go je skvelý jazyk pre rýchle a efektívne webové aplikácie, ale zistil som, že pre prezentačné stránky s rôznymi špeciálnymi požiadavkami nie je ideálny.

Hľadal som riešenie, ktoré by bolo flexibilné, bezpečné a zároveň by mi umožnilo programovať na mieru. Po dlhom hľadaní som narazil na Sulu CMS. Sulu je postavený na Symfony, frameworku, ktorý mi je veľmi dobre známy, a zároveň ponúka širokú škálu funkcií a možností prispôsobenia.

Odkedy som prešiel na Sulu, som s ním veľmi spokojný. Je to rýchly, intuitívny a flexibilný systém, ktorý mi dáva plnú kontrolu nad mojimi webovými stránkami. Už nemusím robiť kompromisy medzi rýchlosťou a funkčnosťou a môžem sa konečne sústrediť na to, čo je pre mňa najdôležitejšie: tvorbu kvalitného kódu.

Prečo Sulu?

Tu je niekoľko dôvodov, prečo som sa pre moje webové stránky rozhodol pre Sulu CMS:

  • Flexibilita: Sulu je postavený na Symfony, takže je veľmi flexibilný a rozširovateľný. Môžem si ho ľahko prispôsobiť svojim potrebám a pridať vlastné funkcie.
  • Bezpečnosť: Sulu je postavený s ohľadom na bezpečnosť a obsahuje mnoho funkcií, ktoré chránia vaše webové stránky pred bežnými hrozbami.
  • Rýchlosť: Sulu je optimalizovaný pre vysoký výkon a je navrhnutý tak, aby zvládal aj tie najnáročnejšie webové stránky.
  • Jednoduchosť použitia: Sulu má intuitívne rozhranie, ktoré uľahčuje prácu s ním aj pre menej skúsených používateľov.

Záver

Prechod z Go na Sulu bolo pre moje webové stránky to najlepšie riešenie. Sulu mi dáva všetko, čo potrebujem: flexibilitu, bezpečnosť, rýchlosť a jednoduchosť použitia. To ale neznamená, že by som sa s Go rozišiel. Go je stále skvelý jazyk pre rýchle a efektívne webové aplikácie a ja ho rád budem používať na projekty, na ktoré je určený.

PHP je môj primárny jazyk už mnoho rokov a aj vďaka prechodu na Sulu ho nemienim opustiť. Verím, že PHP má stále svoju budúcnosť a vďaka neustálemu vývoju a novým frameworkom ako Symfony bude aj naďalej relevantný pre vývoj webových stránok.

Som rád, že som mal možnosť vyskúšať rôzne technológie a jazyky. Naučil som sa vďaka tomu veľa a teraz môžem s istotou povedať, že Sulu a PHP sú pre mňa tou najlepšou kombináciou pre tvorbu mojich webových stránok.

Bonus:

  • Ak sa chcete dozvedieť viac o Sulu CMS, môžete navštíviť oficiálnu webovú stránku: https://sulu.io/.
  • Ak sa chcete dozvedieť viac o Go, môžete navštíviť oficiálnu webovú stránku: https://golang.org/.
  • Ak sa chcete dozvedieť viac o PHP, môžete navštíviť oficiálnu webovú stránku: https://www.php.net/.